[spt-posts-ticker]

Zašto biste trebali držati limun na svom noćnom ormariću?

Limun ima brojne zdravstvene benefite, a uz to je odličan i za kuhanje, čišćenje ili izbjeljivanje zubi. No, znate li zašto biste trebali držati limun na svom noćnom ormariću?

Već samim udisanjem limuna vaše će tijelo upiti većinu homeopatskih svojstava. Neke od njih uključuju i smanjenu razinu anksioznosti, smanjeni stres, opći osjećaj smirenja, povećanu budnost, potencijalno smanjenje krvnog tlaka, smirivanje alergija i povećanu produktivnost.

“Zdravstveni benefiti koje limun ima zapravo su samo učinak aromaterapije”, navodi Diane Elizabeth, osnivačica Skin Care Oxa.

“Ako stavite krišku limuna pored kreveta, tijekom noći udisat ćete miris limuna. Limun se već godinama koristi kao snažno eterično ulje za aromaterapiju i pripisuje mu se takve prednosti kao što su povećana koncentracija, smanjena razina stresa i umirujući učinak na dišni sustav”, dodaje ona.

Osim toga, limun također djeluje kao prirodni osvježivač zraka, navodi RD. Prema tome, ako stavite krišku limuna na noćni ormarić, to će imati dvostruku funkciju: limun će osvježavati zrak i pružit će vam prirodnu aromaterapiju.

 

Izvor: N1

Foto: Pexels