[spt-posts-ticker]

Tri stvari koje nikad ne biste trebali pokloniti drugima

Dragim osobama najčešće pažljivo biramo poklone jer ih želimo usrećiti. No, svi smo nekad primili poklon koji nam se nimalo ne sviđa jer je to nešto što uopće ne koristimo ili ne volimo.

U SAD-u je provedena anketa kojom se pokušalo istražiti koji pokloni bi mogli biti uvredljivi za druge. U anketi je sudjelovalo 1.077 osoba, a rezultati su otkrili koje tri stvari nikada ne biste trebali pokloniti drugima.

1. Novac

Iako svima dobro dođe dodatni novac, to nije nešto što biste trebali drugima dati kao poklon. Poruka koju tako šaljete jest da vam se nije dalo potruditi i smisliti što bi druga strana doista željela te da vam je najlakše stati na bankomat. Ukupno 18% ispitanika izjavilo je da je ovo uvredljiv poklon.

2. Kućanski predmeti

Poklanjanje nekih kućanskih predmeta, primjerice onih za čišćenje ili kuhanje, može posebno iritirati i uvrijediti drugu osobu. Takvo mišljenje ima čak 18% ispitanika, prenosi Best life. Naime, ovakva vrsta poklona sugerira da druga osoba ne radi dobro svoj posao, bilo da je riječ o kuhanju, čišćenju ili nekoj trećoj aktivnosti s kojom je poklon povezan. Uz to, 13% ispitanika u svim dobnim skupinama smatra da nipošto ne biste trebali poklanjati bilo kakve stvari vezane za čišćenje.

3. Proizvodi za ljepotu i osobnu njegu

Proizvodi za ljepotu i osobnu njegu također sugeriraju da se niste dovoljno potrudili za drugu osobu. Da su takvi pokloni uvredljivi smatra 15% ispitanika.

 

Izvor: N1

Foto: Pexels