[spt-posts-ticker]

Recept za hrskavu koricu na pečenom carskom mesu

Pripreme carskog mesa u azijskim zemljama dovedeno je do savršenstva.

Ovaj sočno pečen komad svinjetine s hrskavom koricom na Tajlandu se zove Thit Heo Quay, a jamči neponovljivo gastronomsko iskustvo. Evo što vam je činiti…

1. Da biste dobili hrskavu koricu na pečenom carskom mesu od otprilike jednog kilograma, potrebno je ispikati kožu carskog mesa vilicom ili nožem, a u kožu utrljati dvije do tri čajne žličice soli.

Mesni dio također možete zarezati, pa u njega dobro natrljati suhu marinadu po želji.

U azijske marinade obično se stavljaju jednaki omjeri soli, šećera, kineskih začina i nešto papra, ali vi možete eksperimentirati s bilo kojim sušenim začinima koji vam odgovaraju.

2. Tako pripremljeno meso stavite odmarati u hladnjak na otprilike sedam sati dok koža mesa na nabubri. Najbolje bi bilo ovo napraviti prije spavanja, pa pustiti da meso upija začine preko noći.

3. Preko nabubrene kože istrljajte smjesu napravljenu od jedne čajne žličice octa i dvije žlice soli.

4. Pripremljeno meso stavite na rešetku koju ste smjestili preko lima za pečenje ispunjenog s nešto vode. Kožu carskog mesa stavite prema gore kako bi dobilo hrskavost i zaštitilo pečenje od isušivanja.

5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzija oko 45 minuta. Poslužite toplo uz mlince i salatu.

 

Izvor: Pun kufer

Foto: snimka zaslona YouTube