[spt-posts-ticker]

Radarbot: Uz detektiranje policijskih radara, ova aplikacija nudi niz korisnih mogućnosti

Radarbot je aplikacija koja se specijalizira za upozoravanje na približavanja policijskim radarima tijekom vožnje, a za razliku od većine sličnih aplikacija, koristi vlastitu bazu umjesto da se isključivo oslanja na solidarnost drugih vozača koji će prijavljivati lokacije radara…

Policijski radari česta su tema među vozačima koji obično vole međusobno pokazivati vozačku solidarnost i otkrivati gdje su točne pozicije radara. Voziti prema ograničenju iznimno je važno za sigurnost u prometu, no definitivno nije loše znati kada se tijekom vožnje približava nekom od radara ili suvremenijim kamerama koje ne detektiraju samo prebrzu vožnju, nego i cijeli niz drugih mogućih prekršaja.

Radarbot je aplikacija koja nudi prilično ažurnu bazu pozicija radara za brojne zemlje, uključivši i Hrvatsku, pa ju je zgodno imati pri ruci kada se automobilom kreće na putovanje. Kao pomoć toj bazi, drugi vozači mogu prijavljivati pozicije mobilnih radara pa je aplikacija u stanju upozoriti i na to, a putem aplikacije je moguće prijavljivati i druge opasnosti na prometnicama.

Jedna od zgodnih stvarčica je i činjenica da se Radarbot može integrirati s aplikacijama kao što je Google Maps, pa će se upozorenja na radare i kamere dobivati i onda kada se koristi ta aplikacija za navigaciju. Osim toga, aplikacija će upozoravati i na prekoračenje brzine, upozoravati na smjer u kojem se putuje i još ponešto. Naravno, sva su upozorenja zvučna.

Aplikacija može poslužiti i kao brzinomjer pa je moguće zabilježiti sve brzine tijekom putovanja koji će kasnije biti prikazana na dijagramu, a u stvarnom će vremenu biti i prikazana trenutna, maksimalna i prosječna brzina.

Osnovna inačica ne nudi sve mogućnosti i prikazuje reklame, a ako se žele imati i vizualna upozorenja s integracijom u druge aplikacije, automatsko pokretanje kada se pametni telefon spoji putem Bluetootha te automatska ažuriranja, potrebno je jednokratno platiti 47 kuna.

 

Izvor: Bug

Foto: snimka zaslona