[spt-posts-ticker]

Manje se suđa prlja: Drugačija tehnika pripreme pire krumpira

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura pomoću drobilice za pire.

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno.

Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. Na Tiktoku se pojavio video čija autorica ima nešto drugačiju tehniku pripreme pire krumpira. Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire ispadne boljeg okusa! Video objavom je oduševila druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju isprobati ovaj recept.

 

Izvor: Večernji list

Foto: Pixabay