[spt-posts-ticker]

Bez muke i ribanja: Trik za čišćenje zagorenog posuđa

Bilo da je u pitanju zalijepljena riža, zagorena jaja ili tjestenina, jedna mama je otkrila fantastičan trik kako očistiti zagoreno dno tave bez ribanja, namakanja i mukotrpnog pranja.

Nakon što je u Facebook grupi Mums Who Clean jedna žena tražila savjet kako da očisti novu tavu od zagorene riže, puno žena je podijelilo svoju tehniku, ali jedan savjet se izdvojio kao najbolje i najlakše rješenje ‘zagorenog problema’.

Žena je napisala da njezino rješenje ne uključuje niti najmanje ribanja. Sve što je potrebno je napuniti tavu kipućem vodom, staviti u nju tabletu za pranje posuđa i ostaviti preko noći.

Ova metoda pomaže i u čišćenju pećnice.

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive dijelove pećnice te dvije tablete za pranje posuđa, prenosi  Ostavila je preko noći i ujutro samo s krpom od mikrofibre prebrisala ostatke nečistoće.

“Nakon godina upotrebe jakih kemikalija za čišćenje pećnice, zadivljena sam činjenicom da ti treba samo tableta za pranje suđa u perilici, topla voda i lagano ribanje”, napisala je u istoj grupi.

“Nisam mislila da će biti tako lako”, dodala je.

 

Izvor: 24sata

Foto: snimka zaslona