[spt-posts-ticker]

5 predmeta koje nikako ne bi trebalo držati u kupaonici

Mnogi predmeti koje držimo u kupaonici uopće tamo ne bi smjeli biti.

Mnogi uređaje za uređivanje i higijenu drže u kupaonici. To uključuje sušilo za kosu, košaru za rublje, higijenske uloške ili pribor za manikuru. Ipak, njihovo držanje u kupaoni moglo bi im naštetiti.

Košara za rublje

Iako se čini logično i praktično zbog povećane vlage u odjeći se može pojaviti plijesan i neugodan miris. Osim toga, povećat će se razmnožavanje različitih bakterija koje ni pranje u perilici neće riješiti.

Ručnici

Ručnici i ogrtači vječito će biti vlažni ako ih držite u kupaonici, a to je savršena podloga za razmnožavanje bakterija. Čisti ručnici trebali bi stajati na suhom mjestu.

Higijenski ulošci

Vlažnost je glavni neprijatelj pamuka od kojeg se obično izrađuju tamponi i higijenski ulošci. Pamuk je vrlo osjetljiv na plijesan i bakterije, a toplina i vlaga potiču rast i razmnožavanje mikroba. Od vlage ulošci i tamponi mogu i nabubriti.

Pribor za manikuru

Škare, pincete i turpije mogu biti najkvalitetnije koje postoje, ali u jednom trenutku će početi hrđati ako ih držite u kupaonici.

Lak za nokte

Zbog promjena temperature i vlažnosti lak će vam se brže pokvariti, odnosno zgusnut će se i izblijedjeti. Lak bi trebali držati na hladnom i suhom mjestu koje je zaštićeno od svjetlosti i gdje se temperatura ne mijenja previše.

 

Izvor: Bright Side

Foto: Pexels